Nadat Ziggo in maart al een aantal internetsnelheden heeft verhoogd, heeft Ziggo per 1 oktober de snelheden van Z2 en Alles-in-1 Plus verhoogd. Dit resulteert in een snellere verbinding voor meer dan 1 miljoen klanten.

De modems van de betreffende abonnementen worden op afstand door Ziggo gereset. Hierdoor krijgen deze automatisch de nieuwe snelheid. Er gaat enige tijd overheen voordat alle betreffende abonnees over zijn op de nieuwe snelheid. Dit proces zal daarom tot eind oktober duren. Abonnees kunnen ook zelf hun modem resetten, waarna zij ook automatisch de nieuwe snelheid zullen hebben.

Ook voor nieuwe abonnees gelden de nieuwe snelheden. Gold voor bijvoorbeeld het Alles-in-1 Plus abonnement tot 1 oktober nog een downloadsnelheid van 50 Mb/s, per 1 oktober is dit gewijzigd in 60 Mb/s. De uploadsnelheid is gewijzigd van 5 naar 6 Mb/s.

De prijzen van de pakketten zijn ongewijzigd gebleven, hoewel deze wel zijn aangepast door de BTW-verhoging die eveneens op 1 oktober in is gegaan.

Daarmee krijgen meer dan 1 miljoen klanten meer bandbreedte. Ziggo start vanaf 1 oktober met het op afstand resetten van de betreffende modems, waarna deze automatisch de nieuwe snelheden zullen hebben. Het op afstand resetten van de modems neemt tot eind oktober in beslag. Abonnees kunnen vanaf 1 oktober ook zelf hun modem resetten en beschikken daarna onmiddellijk over de hogere snelheid. De prijzen van de betreffende abonnementen blijven ongewijzigd.