Let op: mocht u een email van Ziggo ontvangen met een aanbieding, ongeacht of u al een bestaande klant bent of niet, bestaat de kans dat dit een zogenaamde phishing mail is, waarbij internetcriminelen financiŽle gegevens van u proberen te ontfutselen.

Volgens TV Totaal gaat het om een email die grootschalig in omloop is, met een aanbieding voor een korting van 15 Euro per maand, zes maanden lang. Om deze korting te krijgen zou u op een pagina uw creditcardgegevens en andere persoonlijke gegevens af moeten geven. Doe dit niet, en neem bij twijfel contact op met Ziggo. Ziggo heeft een dergelijke actie niet en maakt ook geen gebruik van creditcardgegevens. Geeft u deze informatie via een dergelijke pagina wel, dan is er een reŽle kans dat criminelen met uw gegevens aan de haal gaan en u hierdoor slachtoffer wordt, wat ernstige financiŽle consequenties kan hebben.

Wilt u meer weten over phishing en hoe u zich kunt beschermen? Lees dan dit artikel†van Kaspersky, een van ’s werelds grootste en bekendste ontwikkelaars van anti-virus en internetbeveiligingssoftware.