Digitale televisie biedt tegenwoordig veel mogelijkheden. Waar vroeger televisie analoog gekeken werd, en je afhankelijk van je woonplaats zo rond de 20-25 televisiezenders had, zijn de mogelijkheden tegenwoordig vrijwel eindeloos. Zoals met video on demand, waarbij je door uitgebreide bibliotheken met televisieseries en films kunt bladeren, Uitzending Gemist, waarmee je televisieprogramma’s tot een of twee weken geleden terug kunt kijken en eindeloze lijsten met digitale radiostations, etc. Maar ook qua televisiezenders is het aanbod enorm toegenomen. Providers adverteren tegenwoordig met tientallen televisiezenders, met aanbod uit binnen-en buitenland. De bekende landelijke zenders uit Nederland, BelgiŽ, Engeland en Duitsland, maar ook verder over de grens. Tevens zijn er diverse andere zenders die meer rond bepaalde thema’s geprogrammeerd zijn, zoals science fiction, documentaires of zenders specifiek op kinderen gericht.
Naast een aanbod met een of twee sportzenders, zoals Eurosport, zijn er ook mogelijkheden om “premium” te kijken. Wie houdt van Eredivisie voetbal kan bijvoorbeeld terecht bij Fox Sports. Voor wie een bredere smaak heeft kan Ziggo Sport een zeer interessante optie zijn.
Ziggo Sport bestaat sinds enkele jaren, en biedt een breed en gevarieerd aanbod aan sport verdeeld over aantal kanalen: Ziggo Sport Select, Voetbal HD, Golf HD, Racing HD en twee extra kanalen. Een overzicht van de sporten, met voorbeelden van het aanbod:

 • Select: zender met op dat moment het belangrijkste sportaanbod.
 • Racing: Formule 1 (inclusief trainingen en kwalificatie) DTM, GP 2 en 3 Series, Indycar, NASCAR, Porsche Supercup en WRX.
 • Voetbal: Premier League, Primera Division en Champions League
 • Golf: de vier Majors en Ryder Cup
 • Andere sporten: basketbal (NBA, NCAA, Nederlandse competitie), atletiek, rugby, tennis en handbal

De twee extra kanalen worden ingezet voor de extra sporten. Maar ook tijdens specifieke of grotere andere wedstijden. Bijvoorbeeld bij de Formule 1. Tijdens een race is er een uitzending met raceverslag op het Select kanaal. Op het Racing HD kanaal dezelfde beelden, maar dan alleen de racegeluiden zonder commentaar en op de twee Select kanalen worden beelden vanuit de auto’s getoond (on-board kanaal) en via het andere scherm alle tijden.
Wie een abonnement met digitale televisie heeft, krijgt standaard toegang tot het kanaal Ziggo Sport Select. Wie toegang tot alle zes de kanalen wil, kan een abonnement op Ziggo Sport Totaal afsluiten.
Ziggo Sport wordt (niet verrassend) aangeboden door Ziggo. Desondanks is Ziggo Sport ook bij andere aanbieders zoals KPN, Telfort en Tele2 verkrijgbaar. Wel is het zo dat tarieven en aanbiedingen per provider verschillen:

 • Ziggo: 14,95 per maand, eerste maand gratis
 • KPN: Eerste drie maanden 7,49 per maand
 • Telfort: eerste drie maanden 7,75 per maand, daarna 15,50 per maand
 • Tele2: 15 Euro per maand
 • Online.nl: 13,95 per maand
 • T-Mobile: eerste maand 7,50 per maand, daarna 15 Euro per maand