De laatste top3 internet providers dateert van even geleden, daarom hoog tijd voor een nieuw overzicht met de meest populaire internetproviders van deze website. In dit overzicht blikken we terug op de maand november 2013.

Niet alleen november, maar het gehele najaar is een periode geweest waar consumenten massaal van provider zijn overgestapt. Dit wordt mede geholpen door diverse acties die momenteel bij de verschillende aanbieders zijn. Ook is er op televisie veel aandacht voor de mogelijkheden van overstappen. Vanuit consumentenprogramma’s maar ook door de vele reclames die partijen als UPC en Telfort op televisie hebben. Maar ook interessante acties met gratis cadeaus slaan goed aan. Al met al is het een fikse strijd tussen de internetproviders, met de consument als winnaar, omdat zij kan profiteren van dat ene mooie aanbod.

Winnaar in deze top3 is Telfort. Telfort biedt onder andere voordelige Alles-in-1 pakketten aan, met internet, tv en telefonie voor € 36,00 per maand. Deze pakketten zijn vaak in commercials te zien: hier speelt acteur Richard Stoof de antiheld met pakkende teksten als “van een miljoen piek op de bank naar 1 piek in de boom” en “gelukkig SinterKerst en Nieuw”. Vorige week maakte de acteur uit de reclamecampagne van Telfort zelfs zijn opwachting in de TV-show van Ivo Niehe. Overigens is het in verband met uitzendrechten (helaas) niet mogelijk om via internet de Tros TV Show uitzending terug te kijken. Misschien mede om de commercials, maar ongetwijfeld evenzeer vanwege het aanbod is Telfort op de eerste positie geëindigd.

Nummer 2 in dit overzicht is Online. Online doet het -bijna traditiegetrouw- goed in de top3 internetproviders, zo ook in dit overzicht. Eerder deze herfst is Online gestart met pakketten waarbij klanten een Playstation3 met Fifa14 cadeau krijgen. Deze actie is blijkbaar goed aangeslagen, want inmiddels zijn de mogelijkheden uitgebreid. U kunt nu namelijk ook kiezen uit Alles-in-1 pakketten met een Playstation 3 en Battlefield 4 of Need for Speed cadeau.

Hekkensluiter in deze top3 is UPC. Onlangs heeft UPC niet alleen haar pakketnamen aangepast, maar ook de internetsnelheden, met snelheden variërend van 50 tot maarliefst 200 Mb/s. Dergelijke snelheden geven dan vrijwel geen belemmering meer voor online gamen, muziek en films streamen of downloaden. U kunt hiermee probleemloos met meerdere computers tegelijk online zijn. Daarnaast biedt UPC  met de Horizon box toegang tot zeer veel televisiekanalen en is daarmee een van de meest complete aanbieders.