Iedere maand blikken we op internet-provider.nl terug met een overzicht met meest populaire internetproviders. In deze overzichten wordt gekeken waarnaar andere bezoekers zich met name op gericht en georiŽnteerd hebben. Hun keuzes en interesses bepalen de top 3. Aan de hand van deze gegevens van het gehele jaar is een top5 internet providers 2012 samengesteld.

Deze lijst betekent niet dat dit een top5 met beste internet providers van 2012 is. Immers, een dergelijke lijst kan op basis van meerdere manieren worden samengesteld. Bijvoorbeeld waarin gekeken wordt naar de aangeboden downloadsnelheid, kwaliteit van de klantenservice, prijsniveau, hoeveelheid storingen (liever gezegd het ontbreken daarvan) of het al dan niet hebben van interessante acties en aanbiedingen. De criteria voor beste internetprovider is dan ook voor een ieder verschillend.

Omdat deze lijst weergeeft naar welke providers de meeste interesse uit is gegaan, kan dit overzicht wel als graadmeter worden aangehouden welke providers een goed aanbod hebben, goede acties en/of een interessante prijsstelling hebben. Kortom, providers waarnaar mensen zich naar oriŽnteren wanneer zij over willen stappen.

De uitslag van 2012:
1. T-Mobile Online
2. Telfort
3. Tele2
4. UPC
5. KPN