Traditiegetrouw is de maand januari een maand waarin consumenten kritisch naar het huishoudboekje kijken, om te zien of er besparingen mogelijk zijn in de maandelijks terugkerende uitgaven. Ook dit jaar is de verwachting dat consumenten naar mogelijkheden zullen kijken om maandelijks wat meer over te houden. Overstappen naar een andere internetprovider kan dan ook heel interessant zijn.

In 2012 zijn diverse internetproviders met elkaar de strijd aangegaan om zich de goedkoopste internetprovider te mogen noemen. T-Mobile Online was al een aanbieder van voordelige abonnementen, maar in die strijd heeft ook Tele2 en Telfort zich gemengd, alsmede onlangs UPC.

T-Mobile Online is een aanbieder van internet, telefonie (niet alleen mobiel, maar ook vast) en digitale televisie. Zij hebben regelmatig scherpgeprijsde aanbiedingen, waarbij u een aantal maanden korting krijgt op uw abonnement. Daarnaast heeft T-Mobile Online momenteel een actie waarbij u een gratis Samsung Galaxy Tab 2 krijgt, wanneer u overstapt naar het Internet + Bellen pakket of naar het Internet + Bellen + Digitale TV pakket. Voor het 3-in-1 pakket betaalt bijvoorbeeld u 37,50 per maand.

Tele2 zet ook in op een lage prijs. Voor het Alles-in-1 pakket, met internet, telefonie en digitale televisie betaalt u de eerste 6 maanden slechts 15 Euro per maand.

Telfort heeft in 2012 veel gewerkt aan de naamsbekendheid. U herinnert zich wellicht de televisiereclames met de aan lager wal geraakte miljonair die bij Telfort voordeliger uit is. Met reclames als “Van X5 naar Lijn 5” en “Van 1 miljoen Euro op de bank naar 1 Euro in de bank” symboliseerden zij op ludieke wijze het voordeel dat bij Telfort te halen valt. Met het spotje “Eindeloos bellen” heeft Telfort zelfs de Gouden Loekie voor de leukste commercial van 2012 gewonnen. Telfort biedt een Alles-in-1 pakket, met interactieve TV (op 2 televisies), internet en bellen aan voor een vast bedrag van 38,50 per maand.

Ook UPC is ingesprongen op lage prijzen. In november is een nieuwe actie gestart, waarbij u voor het Alles-in-1 pakket (met digitale televisie, internet en telefonie) de eerste 6 maanden 24,50 betaalt voor zowel het pakket met een downloadsnelheid van 30Mb alsook voor het pakket met een downloadsnelheid van 60Mb.

Met acties zoals hierboven beschreven, is het voor veel huishoudens interessant om over te stappen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het pakket dat u nu heeft. Daarbij kunt u, afhankelijk van het pakket dat u kiest, na een of twee jaar natuurlijk weer kijken of het pakket nog goed bij u past of dat u elders weer meer voordeel weet te halen. Overstappen is tegenwoordig namelijk vrij eenvoudig. Verschillende internetproviders werken met elkaar samen om de overstap van de ene provider naar de andere te vergemakkelijken en diverse internet providers installeren het hele pakket zelfs gratis voor u.

Meer informatie over T-Mobile Online »
Meer informatie over Tele2 »
Meer informatie over Telfort »
Meer informatie over UPC »
Internet providers vergelijken »