Stel, u heeft een internetverbinding bij internet provider A en u ziet een leuke en voordelige aanbieding bij internet provider B. Maar tegelijkertijd ziet u hier tegenop. Want wat komt erbij kijken? Wat moet ik regelen? Kan ik zelf installeren? Zomaar een drietal vragen die hierbij vaak gesteld worden.

In veruit de meeste gevallen hoeft het overstappen van de ene naar de andere internet provider helemaal niet lastig te zijn. U sluit het nieuwe abonnement af en zegt op bij de huidige provider. Daarnaast is de installatie van het nieuwe pakket is veelal zo gedaan. Immers, de grootste internet providers hebben veel klanten, waardoor het voor hen dan ook heel belangrijk is om een eenvoudige installatie aan te bieden. Anders kost het hen teveel tijd om alle eventuele problemen en onduidelijkheden op te lossen, dus zijn zij wel gebaat bij een goede en duidelijke installatie.

Tussen de internet providers onderling is veel concurrentie. Dit heeft er ook voor gezorgd dat zij kijken naar mogelijkheden om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn, en dan niet alleen tegen een scherp tarief, waarop internet providers als Tele2, T-Mobile en Telfort inzetten. Ook op een laagdrempelige overstap is voor hen belangrijk geworden. Diverse aanbieders bieden dan ook een overstapservice. Dit principe zorgt ervoor dat u als klant weinig tot geen moeite hoeft te doen om over te kunnen stappen van de ene naar de andere provider. Afhankelijk van de aanbieder, zeggen zij bijvoorbeeld uw huidige contract op, regelen uw nieuwe aansluiting en wordt in sommige gevallen wordt het installatiepakket door een monteur voor u geďnstalleerd.

Deze service moet in veel gevallen net even voor het laatste zetje in de rug zorgen, waardoor u als klant extra profijt heeft en de “papierwinkel” en installatie geen bezwaar hoeft te zijn.

Internetproviders die een overstapservice aanbieden zijn bijvoorbeeld Ziggo, T-Mobile, Tele2, UPC, KPN, Telfort en XS4ALL.

Wanneer u bij deze providers kijkt, zult u zien dat het in veel gevallen veel minder lastig hoeft te zijn dan het op het eerste moment lijkt.