Een nieuw jaar is aangebroken. Miljoenen Nederlanders beginnen 2012 met nieuwe, goede voornemens. RTL Nieuws meldde afgelopen vrijdag dat, naast de jaarlijks terugkerende voornemens als afvallen, meer sporten en stoppen met roken, veel mensen zich een zuiniger leven ten doel hebben gesteld.

Een makkelijke manier om geld te besparen is door over te stappen naar een andere internet provider. In de meeste gevallen is het namelijk mogelijk om voordeliger uit te zijn, alleen al door te kiezen voor een andere provider. Het verschil tussen de huidige aanbieder en de voordeligste provider kan zelfs oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Zeker het begin van het nieuwe jaar is voor veel huishoudens hét moment om het huishoudboekje eens kritisch tegen het licht te houden. Veel vaste lasten worden ieder jaar duurder en juist aan het begin van het jaar wordt door velen gekeken hoe er wat extra bespaard kan worden.

Met internetproviders is dit, zoals gezegd, doorgaans goed mogelijk. In Nederland zijn er verschillende aanbieders actief, die allemaal vechten om de gunsten van de klant. In 2011 resulteerde dit veelal in scherpgeprijsde aanbiedingen van de providers en de verwachting is dat dit in 2012 niet veel anders zal zijn. Diverse providers geven bijvoorbeeld de eerste 3 of 6 maanden een korting van 50% op het abonnement. Anderen geven voordeel in de vorm van extra zenders, een gratis of goedkope tablet pc (T-Mobile Online) of Playstation3 (Canal Digitaal).

Het overstappen gaat tegenwoordig in ieder geval erg gemakkelijk. De meeste internetproviders bieden een gratis service waarbij zij u helpen met overstappen. In een aantal gevallen, zoals onder andere bij Canal Digitaal, wordt het pakket door een monteur gratis voor u geïnstalleerd.

Vergelijk het aanbod van de verschillende internet providers met uw huidige aansluiting en bepaal of ook u kunt besparen op uw internet abonnement.