Zoals u wellicht weet is Online.nl sinds 2007 al onderdeel van T-Mobile. Vandaag, 20 september, is de naam Online.nl veranderd in T-Mobile Online. Online is gerestyled in een stijl die beter aansluit bij het merk T-Mobile. T-Mobile wil hiermee beter kunnen voldoen aan de groeiende vraag van klanten om meerdere telecommunicatieproducten van één aanbieder af te nemen. Online was dus al onderdeel van T-Mobile, maar dit wordt sinds vandaag ook zo gecommuniceerd. Dit heeft voor nieuwe en bestaande abonnees een aantal voordelen.

Zo kunt u, als u dat wilt, profiteren van de voordelen van één aanbieder. Zo kunnen alle klanten met een FiberFast internet abonnement straks ook buiten de deur supersnel internetten zónder dat het ten koste gaat van hun mobiele data-limiet. Vanaf 1 oktober kunnen zij namelijk gratis gebruik maken van maar liefst 500 T-Mobile HotSpots verspreid over heel Nederland. En dat is mooi meegenomen. Zeker omdat de mogelijkheden in de toekomst voor de klant naar verwachting alleen nog maar zullen toenemen.

Veranderingen
Veranderingen zijn er eigenlijk nauwelijks. Alle e-mailadressen blijven hetzelfde. Alle producten en diensten blijven werken zoals ze dat nu doen. Heeft u een abonnement bij Online, hoeft dus niets te veranderen aan de instellingen van uw modem of TV. Ook blijven alle prijzen gelijk; u blijft hetzelfde betalen. Het telefoonnummer van de Online klantenservice blijft onveranderd: 0900 9515 (15 ct/min).

Wat verandert er dan wel?
Het logo van Online wordt vervangen door een nieuw logo. Deze is inmiddels al te zien op de website. Ook de website van Online krijgt een nieuwe opmaak en wel in de stijl van T-Mobile.

Naar de vernieuwde website van T-Mobile Online »