De ene provider is goedkoop, de andere niet duur en bij weer een derde betaal je weinig. Maar tussen deze providers zit onderling soms ook nog een groot prijsverschil. Het prijsverschil kan op jaarbasis zelfs zo groot zijn dat u genoeg overhoudt om bijvoorbeeld een weekendje Center Parcs te boeken.

Wanneer u op een eenvoudige manier gebruik van internet wilt maken, zijn de momenteel aangeboden 20 Mb/s verbindingen doorgaans snel genoeg om zorgeloos te kunnen surfen en zonder al te veel problemen op websites als Youtube video’s te bekijken.

Wanneer u bijvoorbeeld alleen internet wilt bestellen, betaalt u bij XS4ALL 39,95 per maand voor het Lite abonnement. Dit abonnement heeft een 20 Mb/s downloadsnelheid. Bij Online betaalt u voor het Snel Internet abonnement, met eenzelfde downloadsnelheid, de eerste 6 maanden 9,95 per maand en daarna 24,00 per maand. Op jaarbasis bent u bij XS4ALL 12 x 39,95 = 479,40 kwijt. Bij Online betaalt u het eerste jaar 6 maanden x 9,95 (= € 59,70) + 6 maanden x 24,00 (= € 144,00) = 203,70. Dat is een verschil van € 275,70.

Ter illustratie, bij Center Parcs boekt u voor 4 personen een weekendje weg in september al voor € 249. Mooi verdiend toch? En dan heeft u ook nog genoeg bespaard voor een drankje op het terras.

Overstappen naar Online »
Meer informatie over XS4ALL »

Noot: in bovenstaand prijsvoorbeeld is alléén gekeken naar prijs. Vaak wordt bij overstappen ook gekeken naar aspecten als klanttevredenheid, al dan niet gratis installatie en consumententesten. Bovenstaande berekening is alleen als illustratie hoeveel prijsverschil tussen verschillende providers kan zitten en zijn andere factoren niet meegenomen. Zo is XS4ALL bijvoorbeeld 20 keer op rij als beste serviceprovider getest door de Consumentenbond en richt Online (voorheen Orange en Wanadoo, nu onderdeel van T-Mobile) zich meer op scherpe prijzen, gesteund door jarenlange ervaring als internet provider.