Afgelopen (pakweg) twee jaar heeft Nederland massaal kennis gemaakt met mobiel internet. Steeds meer mobiele telefoons hebben de mogelijkheid om te internetten en te mailen. Denk maar aan de smartphones van SonyEricsson, HTC, Samsung en natuurlijk de iPhone. Zon beetje alle grote providers bieden bij het mobiele telefoonabonnement al een internetbundel aan en deze pakketten worden ook alsmaar een vanzelfsprekender van het abonnement.

Daarnaast zijn ook tablet pcs enorm in opkomst. Nadat zon 4 jaar geleden een enorme run is begonnen op mini laptops, worden er steeds meer en meer tablet pcs verkocht. Denk hierbij aan de veelbesproken en veelzijdige Apple iPad en de Samsung Galaxy Tab. Deze apparaten bieden het voordeel dat zij klein van formaat zijn. De bediening is erg eenvoudig en vanzelfsprekend. Het aanrakingsgevoelige scherm is erg nauwkeurig en probleemloos te gebruiken, Het installeren van programmas (apps) gaat erg gemakkelijk. Het grote gebruiksgemak zorgt voor een enorme toegankelijkheid voor letterlijk jong en oud.

Nu de vakantie aanbreekt, willen veel gebruikers hun tablet tijdens hun vakantie gebruiken. Handig voor het lezen van een boek, spelletjes spelen, maar ook voor internet. Om te mailen, op de camping buienradar bekijken, twitteren hoe leuk het hotel is, leuke dagjes uit in de omgeving zoeken, inclusief een routebeschrijving of gewoon het laatste nieuws in de gaten houden. Er zijn talloze redenen waarvoor het apparaat gebruikt kan worden.

Om te internetten heeft u uiteraard wel een aansluiting nodig. Sommige campings, hotels en resorts bieden tegen betaling draadloos internet aan. Wilt u zekerheid hebben en bijvoorbeeld ook onderweg en buiten de vakanties het gemak van internet willen, is mobiel internet een goed alternatief. Verschillende bekende providers, zoals Vodafone, T-Mobile, KPN en Tele2 bieden hiervoor pakketten aan.

Belangrijke tip is wel om te kijken naar de technische vereisten. Zo hebben laptops veelal een USB aansluiting, waarop een USB-modem kan worden aangesloten. Een iPad heeft dit bijvoorbeeld niet. Sommige modellen van de iPad hebben een ingebouwde simkaarthouder. Hierdoor heeft u geen externe ontvanger zoals een USB stick meer nodig. Raadpleeg daarom goed wat voor uw apparaat het juiste product is voordat u bestelt.