Diverse providers bieden tegenwoordig CI+, oftewel de Digitale Televisie Module aan. Maar wat is het eigenlijk? In dit artikel vindt u meer informatie over CI+, hoe het werkt en welke aanbieders CI+ aanbieden.

De Digitale Televisie Module (CAM CI+) is een compacte module voor digitale televisie die je heel eenvoudig direct in een daarvoor geschikt televisietoestel installeert. Deze module is een soort kaart die je in een speciale sleuf in de televisie steekt. Door dit systeem is het niet meer nodig aparte kastjes en afstandsbedieningen te hebben. Daarnaast is het systeem draadloos, waardoor u geen extra kabels meer hoeft te trekken (behalve de kabels, zoals een coaxkabel, die nodig zijn om uw televisie aan te sluiten).

De beeldkwaliteit van het systeem is erg goed; het signaal wordt digitaal verstuurd, en is ook uitermate goed geschikt om HD televisie mee te bekijken.

Om gebruik van een Digitale Televisie Module te maken, heeft u wel een televisie nodig die dit systeem ondersteunt. In diverse mediawinkels is al te zien dat een systeem een “Ziggo CI+” certificering heeft. CAM CI+ is de opvolger van het CAM CI systeem. De kaart die u van de telecomprovider ontvangt, moet in een speciaal daarvoor bestemde sleuf gestoken worden. Televisies met de oudere CAM aansluiting, zijn bij bepaalde aanbieders mogelijk niet geschikt.

De providers die momenteel de Digitale Televisie Module aanbieden, zijn Ziggo en UPC. Ziggo is de eerste kabel aanbieder ter wereld die in samenwerking met televisieleveranciers het CAM CI+ protocol ondersteunt. Beide aanbieders hebben een lijst met televisies op de website staan, waarin u kunt nakijken of uw televisie geschikt is om naar dit systeem over te stappen.

Wilt u nog meer informatie over het product, kijk dan op de speciale themapagina’s van Ziggo of UPC »