Nu het WK voetbal erg dichtbij komt, breekt ook voor internet providers ongetwijfeld een drukke tijd aan. Meer dan ooit tevoren zal er ook via internet naar de voetbalwedstrijden worden gekeken. Niet alleen de wedstrijden van het Nederlands elftal zullen worden bekeken, maar ook andere wedstrijden.

De NOS bood twee jaar geleden al de mogelijkheid om op haar internetsite wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal via Microsoft Silverlight te bekijken. Naar verwachting zal dat ook dit WK het geval zijn.

Het bekijken van een volledige wedstrijd kost veel bandbreedte. En wanneer veel mensen tegelijkertijd kijken, bestaat de mogelijkheid dat de internetverbindingen trager worden. Dit komt omdat dan meer mensen veel van capaciteit vragen.

Onze voorspelling is echter dat de providers goed voorbereid zijn op het aankomende WK en tijdens de wedstrijden voldoende capaciteit is om de wedstrijden te bekijken. Twee jaar geleden was het al goed mogelijk om de wedstrijden te bekijken. Hoewel nu mogelijk meer mensen van deze mogelijkheid gebruik zullen maken, is ook de snelheid en capaciteit de afgelopen twee jaar flink toegenomen. Dit zal de extra vraag ongetwijfeld compenseren.

Maar, zoals het kopje boven dit artikel al aangaf, het is een voorspelling. En kijkend naar voorspellingen tijdens vorige EK’s en WK’s: niet alle voorspellingen en vanzelfsprekendheden blijken altijd uit te komen, dus wordt het misschien best spannend. Ook voor de internet providers…